Meghámozunk,
félbevágunk őszibarackot. Kimagozzuk. Lábosba téve meglocsoljuk 1 citrom
levével és pici vizet öntünk rá. 2 ek cukrot szórunk rá, 5-6 percig pároljuk.
Kiszedjük, tálra helyezzük. A visszamaradt lébe tördelünk 1 cs babapiskótát,
meglocsoljuk 4 ek rummal, 1 ek kakaóporral, 1 ek meggy- vagy málnalekvárral,
annyi tejjel, hogy a piskóta megpuhuljon, de ne ázzon el. Ízlés szerint
porcukrot adunk hozzá és összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle és a
barack közepére helyezzük.
1
tojássárgáját habosra keverünk 10 dkg cukorral, 1 ek liszttel, ½ liter tejjel,
1 cs vaníliás cukorral. Gőz fölött krémmé főzzük, gőzről levéve 3 ek rumot
dolgozunk bele. Amikor a krém kihűlt, a barackra öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése