2019. július 27., szombat

Spagetti-gombóc bolognai szósszal

Bár tésztaimádó fiacskám ma nem jön ebédelni, de azért eszembe jut, hogy ő ezt mennyire szeretné! :)
Közben meg készülök lelkesen a lánykám születésnapjára is. Holnap ünnepeljük, bár kedden lesz. :)
Szóval, már többször láttam ezt a spagetti"gombóc"ot, muszáj volt kipróbálni. Hát, nem annyira egyszerű ám, hogy gombóc legyen belőle...


Hozzávalók: 500 g spagetti, 2 db tojás, 25 dkg mascarpone, 1 db paradicsom, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem, só, bors

A főtt tésztát minden hozzávalóval együtt összekeverjük. Ha lágynak érezzük, egy kevés zsemlemorzsát tegyünk bele. Gombócokat formázunk belőle és olajban kisütjük. 
Én nem tettem hozzá zsemlemorzsát, ám lehet, hogy kisebbekre kellett volna törnöm a tésztát. Bár, akkor nem lett volna "hálós"...


Bolognai szósz: 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 kg darált hús, 2 dob. aprított paradicsom konzerv, 1. dl vörösdbor, só, bors, oregánó, bazsalikom, petrezselyem
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, kicsit pirítjuk együtt. Sózzuk, borsozzuk, beleönjük a paradicsomot és hozzáadjuk a vörösbort. Oregánóval bazsalikommal fűszerezzük, fedő alatt, kis lángon másfél órát főzzük. A végén megszórjuk sok-sok petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése