2019. július 31., szerda

Fokhagymakrém

Tavaly készítettem először, most ismételtem.A Facebookon ismertem meg Nikit, aki fokhagymatermesztéssel foglalkozik és gyönyörű, nagyon friss, hatalmas fokhagymát lehet tőle vásárolni. A fokhagymakrém praktikus. Nem kell fokhagymapucolással, áttöréssel bíbelődni, ha erre van szükségünk, mert kéznél van. :) Elkészíteni pedig roppant egyszerű :)


20 dkg tisztított fokhagymát ledarálunk vagy húsdarálón, vagy - ahogy én csináltam - lereszeltem almareszelőn.
Hozzáadtam 4 dkg sót és késhegynyi citromsavat, hogy később ne barnuljon meg.


Sterilizált üvegekbe szedtem, odaütögettem az asztalhoz, hogy kimenjen belőle a felesleges levegő és megy is a polcra
Ugye, hogy egyszerű? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése