2018. május 2., szerda

Szezámos újburgonya tojással

Nem nagyon vásárolok már semmilyen főzős újságot. Egy kivétel van, a Nők Lapja Konyhája. Erre évről évre előfizetek és mindig találok benne jó recepteket. A mostani (május) számban találtam ezt a receptet és mivel rajongásig szeretjük az újburgonyát, gyorsan el is készítettem!


Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 4-5 ek olaj, só, bors, 1 nagy fej fokhagyma, 4 ek szezámmag, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 3-4 szál újhagyma


Az újburgonyát alaposan megmossuk/lesikáljuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal és alaposan összekeverjük, enyhén megsózzuk.  A fokhagymát gerezdekre szedjük. 2 gerezd kivételével a krumplira szórjuk a többit anélkül, hogy megpucolnánk. 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 40 percig sütjük, amíg a krumpli megpuhul és szép színt kap. Ekkor megszórjuk a szezámmaggal. A tepsiben a krumpli közé 4 mélyedés készítünk és beleütjük a tojásokat, majd visszatoljuk a sütőbe kb. 5 percre, amíg a tojás épp, hogy megsül. Ráreszeljük a maradék fokhagymát, megszórjuk a citromhéjjal és a felkarikázott újhagymával. A megsült fokhagymákat kinyomkodjuk a héjából és úgy kínáljuk a krumplival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése