2018. május 4., péntek

Szalonnás újburgonyapite

A korábban említett májusi Nők Lapja Konyhájában találtam ezt az újabb nagyon finomnak ígérkező újkrumplis receptet. És tényleg nagyon finom! :)


Hozzávalók: 80 dkg újburgonya, 3-4 ek olívaolaj, 1 gerzd fokhagyma, só, bors, 1 cs petrezselyem. 25 dkg húsos szalonna, 5 dkg liszt, 3 dl tej, 4 tojás



A krumplit vágjuk kisebb darabokra. Az olívaolajon pároljuk puhára a zúzott fokhagymával együtt, tegyünk alá 1 dl vizet. Sózzuk, amikor megpuhult, szórjuk meg petrezselyemmel. Szedjük egy 24 cm-es tűzálló tálba. A szalonnát vágjuk egészen apró kockákra, süssük zsírjára, szórjuk a burgonyára. A lisztet fokozatosan keverjük csomómentesre a tejben, dolgozzuk bele az enyhén felvert tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a burgonyára. 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése