2018. május 22., kedd

Epres túrógombóc mandulabundában

A különlegessége ennek a a túrógombócnak, hogy egyáltalán nem kell főzni! Féltem kicsit tőle, de a dara nagyon szépen megpuhul benne, csak nem szabad lerövidíteni a pihentetési időt. Még kb. 1 hétig van eper, ki kell használni! :)


Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 csapott ek búzadara, 1 citrom héja, 3-4 ek porcukor, fél vaníliarúd magjai, 1/2 dl habtejszín, kisebb szemű eper
durvára vágott, vagy szeletelt mandula a forgatáshoz


A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliarúd magjait, a reszel citromhéjat, a tejszínt, a grízt, a porcukrot, majd jó alaposan összedolgozzuk- Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, de lehet tovább is - nem árt neki. özben érdemes megnézni, hogy mennyire formázható, ha nagyon híg lenne, adhatunk még hozzá kevés búzadarát. (Nekem ez a mennyiség pont így volt tökéletes, nem kellett semmit pluszban hozzáadni). Ha kész, diónyi darabokat vegyünk ki a masszából, lapítsuk el a nedves tenyerünkön, tegyünk bele egy kisebb szem epret, csomagoljuk be és készítsünk gombóckát belőle. Durvára vágott, vagy szeletelt mandulában forgassuk meg, tálalásig hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése