2018. március 3., szombat

Angel cake muffin

Imádom mert habkönnyű, krémes és gyönyörű! :))) Vaníliás chantilly krém van a tetején.


Hozzávalók: 90 g finomliszt, 50 g porcukor, 50 g kristálycukor, 4 db tojásfehérje, 50 ml víz, 1 tk szódabikarbóna, 4 tk citromlé, 1 tk vaníliakivonat, 1 csipet só


Minden hozzávalót pontosan kimérünk. A lisztet, sót és a porcukrot összeöntjük, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéket különválasztjuk a sárgájuktól, de akár maradék fehérjéből is dolgozhatunk. Ha megvannak az előkészületek, a fehérjéket egy nagy keverőtálban verni kezdjük. Mikor a hab lágy állagú, fokozatosan hozzáadjuk a vizet.
Ezután jön bele a szódabikarbóna, és a citrom leve. Fontos, hogy ebben a sorrendben adjuk az anyagokat a habhoz, nehogy savanyú legyen a végeredmény!
Végül apránként belekeverjük a vaníliát, a kristálycukrot, és kemény, fénylő habot verünk belőle. Ezt követően az átszitált lisztes keveréket finoman beleforgatjuk a habba, vigyázva, nehogy összetörjük. A masszát kapszlikkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk. Kicsit több tésztát töltsünk bele, mint a hagyományos muffin készítéskor, mivel nem emelkednek meg annyira, mint a sütőporos társaik. Előmelegített, 180 C-os sütőben 13-15 perc alatt halvány aranyszínűre sütjük a sütiket. Sülés után a formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk. 


Chantilly krém: 2,5 dl hideg tejszínhabot keményre vertem 8 dkg porcukorral és egy fél vaníliarúd kikapart magjaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése