2018. március 12., hétfő

Amarettokrém

Ez az édesség azért készült, mert minden volt itthon hozzá. Na jó, Ricottát vennem kellett :)


15 dkg Amarettini kekszet beáztattam 1.5 dl tej és 1.5 dl Amaretto likőr keverékébe. 1 tojássárgáját habosra kevertem, majd hozzáadtam 30 dkg krémes Ricottát, 10 dkg cukrot és 15 dkg lereszelt Amarettini kekszet. (Nem bajlódtam a reszeléssel, simán kézzel porrá törtem) A tojásfehérjét kemény habbá vertem, ezt is a krémbe forgattam. Adtam még hozzá egy korty Amaretto-t és a leszűrt, kekszeket is beleforgattam. Tálakba adagoltam, tetejére Amarettini kekszet és krokantot tettem díszítésnek. Ha nincs krokant, akkor reszelt csokoládéval szoktam díszíteni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése