2015. január 25., vasárnap

Sült csirkecomb káposztás rizs-ágyon

Nagyon finom, kiadós egytál étel


Egy fej hagymát apróra vágtam, olajon üvegesre dinszteltem. Lehúztam a tűzről, megszórtam 1 ek pirospaprikával. Hozzáadtam 20 dkg rizst és fél kg savanyú káposztát. Felöntöttem 3 dl húslevessel és lassú tűzön pároltam fedő alatt, közben még hozzáöntöttem 2 dl húslevest. Amikor a rizs félig megpuhult, kiolajozott tálba öntöttem. 4 csirkecombot félbevágtam a forgójánál. Sóztam, borsoztam és jól megkentem fokhagymával. Ráfektettem a káposztás rizsre. Alufóliával lefedtem az egészet és 30-40 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Aztán a  fóliát levettem a tetejéről és pirosra sütöttem.

1 megjegyzés: