2021. április 2., péntek

Húsvéti habcsók

 A mélyhűtőben mindig van teojásfehérjém fagyasztva. és milyen jól is jön! :)


Hozzávalók: 8 tojásfehérje, késhegynyi sütőpor, 1 ek keményítő, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg porcukor
A krémhez: 1 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé (most nekem dupla ennyi kellett)


A tojásfehérjét a sütőporral keény habbá verjük. A cukor felét több kisebb adagban hozzáadjuk, tovább verjük, amíg kőkemény ha lesz belőle. A maradék porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral és a keényítővel, majd a habba forgatjuk. Csillagcsöves habzsákból "fészkeket" nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 80-100 fokos sütőben (aminek az ajtajá kitámasztjuk egy fakanállal), 1-1,5 órán keresztül szárítjuk. 


A tejszínt felforraljuk és az apróra tördelt csokoládéra öntjük és jól elkeverjük. Betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon, majd csillagcsöves habzsákból megtöltjük a "fészkeket". Csokitojással díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése