2021. április 24., szombat

Áfonyás muffin-koszorú

 Elvileg lemon curd-os krémmel kellene tölteni, de amikor kezdtem a krémet - döbbentám rá, hogy nincs már lemun curd itthon. Hát, narancslekvárral kevertem ki a msacarpone-t és azzal készült. Lemon curd-del biztos finomabb! :)


Hozzávalók: 300 g liszt, 200 g kristálycukor, 150 g vaj olvasztva, 1,25 dl joghurt, 1 dl tej, 3 db tojás, 1 ek vaníliaaroma, 12 g sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1-2 tk apró színes csokidara (elhagyható, de jól mutat a tésztában is, én nem tettem), kb. 10 dkg friss áfonya

Citromos krém: 250 g mascarpone, 3 ek lemond curd, vagy citromlekvár, 1 ek citromlé



A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, citromhéj, cukor) egy tálban összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, egy villával összekeverjük a tejjel, a joghurtal, vaníliaaromával és a tojásokkal  A száraz hozzávalókat összedolgozzuk a tojásos eleggyel. Majd óvatosan beleforgatjuk a friss áfonyát. (Néhány szép szemet félreteszünk adíszítéshez)

Muffin, vagy kuglófformákba kb. a forma ¾ -ig töltjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 12-20 perc alatt (kis formák esetén) megsütjük. Amíg sül a tészta, összekeverjük a mascarponét a lemond curd-del, jelen esetben narancs marmeláddal és hűtőbe tesszük.  A kihűlt sütikre bele/rátöltjük a krémet, friss áfonyával és porcukorral díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése