Kb. 9 éves lehettem, amikor éltemben először szüleimmel Olaszországban voltunk IBUSZ úton. Velencében sétáltunk és akkor hallottam először a pisztáciáról és kóstoltam pisztáciafagylaltot. Mivel szerintem marcipáníze volt, egy életre hűséget esküdtem neki. :)
Most a linzertészta is pisztáciából készült és a tölteléke is természetesen :)
Töltelék: 80 g édes pisztáciakrém, 100 g mascarpone
A pisztácikrémet habosra keverjük a mascarponéval.
Fele mennyiséget kidíszatjük egy szívószál segítségével. (Én a szívőszálban rekedt tésztát egy hurkapálcával szoktam kilökni belőle). 180 fokos, légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. Úgy tűnik ilyenkor, hogy még nem sült meg, de megsült! Hagyjuk hűlni a tepsin, közben szilárdulnak. Rácsra tesszük, teljesen kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése