Hozzávalók: 3 db csirkecomb, 2
szál lila újhagyma, 2 db sárgarépa, 1 maréknyi aszalt sárgabarack, 1 citrom, 1
fej fokhagyma, 1 db hegyes, erős paprika, 1 marék fekete olajbogyó, olívaolaj,
2 dl alaplé, Ras el Hanout fűszerkeverék, só, 2-3 ek mandulaforgács, 4 db tortilla
lap
Az
olívaolajat összekeverjük a Ras el Haout-val, bedörzsöljük a feldarabolt húst,
állni hagyjuk. A zöldségeket nagyobb darabokra, a fokhagymát félbe, a citromot
karikákra vágjuk. Forró olívaolajban elősütjük a húst. A zöldségeket
cseréptálba rakjuk az olajbogyóval, megszórjuk az aszalt barackkal, ráöntjük a
húslevest, tetejére tesszük a húst, lefedjük. 175 fokon 2 órán keresztül
sütjük, majd a tál tetejét levéve még 15 percig pirítjuk 175 fokon,
légkeveréssel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az étel tetejére szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése