Nem lehet betelni az eperrel! :) Na, meg a palacsintával sem. :))) Ez a finomság készült ma a kettő házasságából:
A palacsintához: 4 tojás, 40 dkg liszt, csipet só, 4 dl tej, 4 dl szódavíz, 1,5 dl olaj
A vaníliakrémhez: 2 cs vaníliás pudingpor, 7 dl tej, 5 ek cukor, 50 dkg mascarpone
Töltéshez: 50 dkg eper
Összekeverjük a tojásokat a liszttel, sóval, közben hígítjuk a tejjel és a szódával. A
végén belekeverjük az olajat, simára dolgozzuk. Vékony palacsintákat sütünk belőle.
A pudingport simára keverjük a tejjel és a cukorral, majd sűrűre főzzük. Langyosra
hűtjük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A palacsintákat
összetöltjük a krémmel, a rétegek közé vékony szeletekre vágott epret teszünk.
Néhány órát hűtjük. Tálaláskor tetejét gyümölccsel díszítjük.
Biztos ilyen sok folyadék kell a palacsintahoz?
VálaszTörlésIgen, ennyi
Törlés