2020. május 17., vasárnap

Epres kevert kuglóf

Maradt eprem még, amit fel kellett használnom, mert nagyon gyorsan megpenészedik. Így kapóra jött EZ a recept. Alig bírtam kivárni, hogy annyira kihűljön, hogy fel tudjam vágni :)
Nagyon finooom! :)
A kevert sütikben még soha nem csalódtam. Azon túl, hogy egyszerűek, szerintem nem lehet elrontani őket! :)


Hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 2 ek vaníliakivonat, 2 tojás, 1,5 dl natúr joghurt, 25 dkg liszt, 1 ek sütőpor, 20 dkg eper negyedelve



A vajat  a porcukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a joghurtot, ezután a sütőporos lisztet is. Az apróra vágott epret a masszába forgatjuk, és az egészet a sütőformába kanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése