Virít a tanyán a bodza. No, meg a jázmin. Bódító illat leng be mindent. Nem tudok ezeknek a csodás bodzavirágoknak ellenállni. Annyiban mégis, hogy szörpöt és lekvárt nem csinálok idén. Viszont készült bodzás méz és ez a finom bodzafánk. Eperlekvárba mártogatva egészen különleges :)
2 tojást kihabosítunk 1 cs vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzákeverünk 1,5 dl tejszínt és 1 dl szénsavas ásványvizet (vagy szódát).
Eztuán hozzászitálunk 15 dkg lisztet, majd 2-3 marék lecsipkedett bodzavirágot.Valamivel sűrűbb tésztát kell kapnunk, mint a palacsintatészta, nekem kellett hozzá még kevés liszt.
Evőkanállal galuskákat szaggatunk forró olajba a tésztából és közepes lángon pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Lecsepegtetjük, vagy papírtörlőn leitatjuk, végül fahéjas porcukorba forgatjuk őket.
Kiscsit felturbóztam, mert eperdzsemet kínáltam hozzá. Langyosan azonban önmagában is finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése