2020. május 24., vasárnap

Lazacpástétom

Láblógatós reggelikre kitűnő választás az ilyen kence. Szeretek mindenféle, friss kenyérre kenhető kencét. Most lazacból készítettem.


Hozzávalók: 2 doboz (118g) lazac sós lében, 5 ek majonéz, 5 ek natúr krémsajt, 1 citrom leve, 3 ek petrezselyem, 6 szál újhagyma, só, bors, bazsalikomlevél, citromkarika, chilipaprika, retek



A konzervet lecsepegtetjük, villával szétszedjük. Összekeverjük a majonézt a krémsajttal, citromlével, petrezselyemmel és a finomra vágott újhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a hallal. A masszát pástétomformába kanalazzuk, dermedésig hűtőben pihentetjük. Kenyérre kenve kínáljuk. Bazsalikomlevelekkel, retek szeletekkel, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése