2019. március 16., szombat

Róka-keksz

Hiába, a szerelem, az szerelem! :) Már egy ideje megvan ez a róka-sütipecsét, de most próbáltam ki először.
Zsuzsi barátnőmnek van egy nagyon hasznos on-line boltja, ő azonnal hozta nekem. Persze nem csak ilyen sütipecsét található nála, hanem nagyon sok minden! Érdemes körülnézni:
https://gourmandia.eu/Birkmann-kekszpecset-Roka?fbclid=IwAR2_TYRSRF7WgSUmsjnjPjliKGgM-6pIp8FJHOnRKe0qrlzHZ7_VzDStphE

vagy:
https://gourmandia.eu/Birkmann-keksz-kiszuro-Roka?fbclid=IwAR1WYwF271JIai3kwZ-CoKoJa1y8OuD13E-oFeNVtv3PRAPRWuTvZHq1opg


A recept nagyon egyszerű és mint látjátok, sütés után is gyönyörűen megtartja a mintát :)


15 dkg vajat habosra keverünk 1/2 tojással (ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a tojást egy tálkában felverjük és leöntjük a felét. Én lemértem feltöréskor, így egyszerű volt a tálba mérnem a felét). Adunk még hozzá 70 g cukrot. Jó habosra keverjük. Kimérünk 200 g lisztet, hozzáadunk 1 tk sütőport, csipet sót, és 1 citrom reszelt héját. Ebből az egészből sima tésztát gyúrunk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Én fólia alatt nyújtottam ki kb. 5 mm vastagra és kiszúrtam a 8 cm-es korongokat. Sütőpapírra pakoltam őket és azon nyomta bele a mintát.
200 fokos sütőben 10 perc alatt világosra sütöttem és rácson hagytam kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése