Zsuzsi barátnőmről már írtam korábban. Évekkel ezelőtt ismerkedtünk meg egy főzős topikban. A virtuális barátságból aztán személyes barátság lett. S bár Zsuzsi Németországban él, azért tartjuk a kapcsolatot és sok mindent megosztunk egymással. Kedvenc meggyes süteményem receptjét is tőle kaptam. Minden től származó recept hibátlan, így bátran láttam neki ennek a finom, tésztás ebédnek. Cseppet sem macerás, ügyelet után pont jól jött. :) Keresgéljetek a receptjei között! :) ITT
Hozzávalók: 4 szál kakukkfű, 1 szál rozmaring, 1 citrom héja és leve, 2
ek olívaolaj, fél tk cukor, őrölt bors, ezeket
összekeverjük és 60 dkg csirkemellet kockázva belekeverünk. Fél órát a
hűtőben pácoljuk.
Továbbiakban: 30 dkg koktél paradicsom, 2 közepes hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek vaj, 1 ek liszt, 2 dl tejszín,1 ek csirke- vagy zöldségleves por. Bazsalikom, és reszelt parmezán Kb. 40 dkg tészta, én fusillit főztem, mert azt szeretjük a legjobban. De spagettivel, vagy bármi mással is finom!
A
tésztát megfőzzük a főzővízbe 2 gerezd foghagymát is teszünk. A
leszűrt tésztát melegen tartjuk. A tészta főzővizéböl 3 dl-t félre
teszünk. Egy jó nagy serpenyőben a csirkemellet megsütjük. Kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. 2 ek vajat teszünk a serpenyőbe és a koktél paradicsomot 3 perc alatt átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezt is kiszedjük egy külön tányérra. A két hagymát kockára vágjuk és a
serpenyőben kicsit megsütjük, hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott
fokhagymát, 1 ők lisztet, összekeverjük, majd felöntjük a 3 dl
tészta fözővizével, beleöntjük a tejszínt a levesport, ízesitjük még ha
kell borssal, sóval és összeforraljuk. Visszatesszük a megsült
csirkemellet, a tésztát és még 2-3 percig együtt főzzük. Tálalásnál a
sült koktélparadicsommal és a reszelt parmezánnal, frissen vágott
bazsalikommal tesszük asztalra.
Semmit nem változtattam ezen a recepten, úgy tökéletes, ahogy van! :)
Andrea köszönöm :) De jó, hogy ezt a receptet megcsináltad. Ezer puszi és sok ölelés Neked <3
VálaszTörlés