2024. augusztus 26., hétfő

Csokikrémes diós kocka

 Süteményről azért nem mondunk le, bármilyen meleg is van! 😇 És ehhez a nagyon finom sütikéhez egyáltalán nem kell bekapcsolni a sütőt!


A tésztához: 20 dkg vaj, 15 dkg dió, 15 dkg darált kesz, 5 dkg porcukor, tej - szükség szerint, 12 db babapiskóta
A krémhez: 4 dl tej, 1 cs csokoládés pudingpor 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dl tejszín, 1 cs instant zselatin
Tetejére: kakaópor


A darált diót és a kekszet összekverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha nem gyúrható elég jól, akkor apránként tejet adunk hozzá, amíg már könnyű vele dolgozni.  Összegyúrjuk, majd sütőpapírral béleltközepes tepsibe nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

A krémhez való tejből kimérünk 1 dl-t, simára keverjük benne a pudingport. A többi tejet elkezdjük melegíteni, beletördeljük az étcsokoládét. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük, amíg a csoki felolvad. Hozzácsorgatjuk a pudingos tejet, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Tetejére folpackot terítünk, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a kockákra vágott vajat és a porcukrot. A habtejszínt félig verjük fel, szórjuk bele a zselatint, majd kemény habbá verjük. A krémhez keverjük. Néhány evőkanálnyi krémmel megkenjük a diós alapot. Kirakjuk félbevágott babapiskótákkal, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. Éjszakára hűtőbe tesszük. Kockákra vágjuk, kakaóporral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése