A mai ebédhez is minde hozzávaló volt itthon és bizony nagyon finom lett. Citromos linguine tésztát főztem ki hozzá...
A csirkemellet fűszerezzük a kérféle hagymaporral, sóval, borssal. Közepes lángon ropogósra sütjük az apróra vágott bacont. Kiszedjük, visszamaradt zsírjához adjuk az olívaolajat. Ebben kisütjük pirosra a csirkemelleket. Kivesszük a húst, helyére tesszük a gombát, kb. 5 percig pároljuk amíg megpuhul Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, további 1-2 percig pároljuk amíg illatos lesz. Hozzáadjuk a spenótot, 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Ekkor öntjük bele a tejszínt és szórjuk bele a parmezánt, valamit ízesítjük az olasz fűszerrel. 3-4 perc alatt krémesre sűrítjük. Visszatesszük a húst, átforgatjuk, hogy jól bevonja a szósz. Tetejére szórjuk a ropogós bacont. Én tésztával tálaltam, de bármilyen kedvenc köreted jó hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése