2020. május 3., vasárnap

Marokkói csirke tagine

Szeretem a közel-keleti ízeket. Az izraeli, az arab, a török konyha előforduló receptjeit boldogan kipróbálom. Ez fiam-csalogató eledel lett, bár hiába teszem ki a cinkének a magot, ha vagy egyáltalán nem jön, vagy a galamb megeszi előle... (mint minden hasonlat, ez is sántított kicsit, de nagyon hiányzik a fiókám!) Szóval, volt itthon hozzá minden, az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy sóban eltett Meyer citromot használtam és a páclé mellett - amiben egy éjszakát állt a hús - meg is sóztam egy kicsit a húsokat. Egyebeknem Anikó receptjét változtatás nélkül teszem közzé :)


Hozzávalók: 3 db csirkecomb, 2 szál lila újhagyma, 2 db sárgarépa, 1 maréknyi aszalt sárgabarack, 1 citrom, 1 fej fokhagyma, 1 db hegyes, erős paprika, 1 marék fekete olajbogyó, olívaolaj, 2 dl alaplé, Ras el Hanout fűszerkeverék, só, 2-3 ek mandulaforgács, 4 db tortilla lap


Az olívaolajat összekeverjük a Ras el Haout-val, bedörzsöljük a feldarabolt húst, állni hagyjuk. A zöldségeket nagyobb darabokra, a fokhagymát félbe, a citromot karikákra vágjuk. Forró olívaolajban elősütjük a húst. A zöldségeket cseréptálba rakjuk az olajbogyóval, megszórjuk az aszalt barackkal, ráöntjük a húslevest, tetejére tesszük a húst, lefedjük. 175 fokon 2 órán keresztül sütjük, majd a tál tetejét levéve még 15 percig pirítjuk 175 fokon, légkeveréssel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az étel tetejére szórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése