2020. május 6., szerda

Eton mess pohárkrém

Az Eton mess egy tradícionális britt finomság, sok zamatos eper, tejszín és habcsók kell hozzá. Semmi más! A XIX. századra tehető az eredete egy krikett meccs környékéreaz Eton-i főiskola a Harrow School főiskola ellen játszott. Van egy másik legenda is, ami szintén az Eton College-hez kapcsolódik. Eszerint egy kutya véletlenül felborította - és ezzel összetörte a desszertnek szánt habcsókokat és, hogy mentsék, ami menthető, összekeverték a használható habcsókot eperrel és tejszínhabbal.


1/2 kg epret kockákra vágunk. 5 dl tejszínből keény habot verünk kevés porcukorral. Beleforgatjuk az eperkockák negyedét és összetörve 4 nagyobb habcsókot. (Nekem volt itthon maradék habcsókom, ha ez nem lett volna, akkor sütök 2 tojásfehérjéeből).


Pohár aljára elosztjuk a maradék kockázott eper egy részét, teszünk rá a habból, megint eper, majd hob kerül rá. Tetejére morzsolunk még kevés habcsókot és eperrel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése