Nem nagyon szeretem a "mekis" kajákat. Egyedül talán az almás- és áfonyás pitéjüket. Nos, az almást próbáltam kicsit leutánozni. Finom lett :)
Tésztához: 250 g liszt, 2 ek cukor, 1 mkk só, 50 g olvasztott vaj, 1 dl hideg víz
Töltelék: 2-3 alma, 2 ek citromlé, 1 mkk őrölt fahéj, 5 ek cukor, 1 dl víz, 2 ek vaníliás pudingpor
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Az almákat meghámozzok, apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a cukorral és fahéjjal, majd a fele mennyiségű vízzel felforraljuk. Hagyjuk két-három percig főni. A maradék vízzel elkeverjük a pudingport, majd az előzőekhez öntjük és besűrítjük a tölteléket. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztát 6 részre osztjuk, téglalapalakúra nyújtjuk a darabokat. Egyik felükre tölteléke teszünk. A széleit megkenjük egy kis vízzel, majd a tészta másik felét ráhajtjuk. Lenyomogatjuk a széleket, kicsit vissza is hajtjuk, hogy biztosn ne folyjon ki sütés közben. Kevés olajban aranyszínűre sütjük, porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése