Krúdy Gyula Szindbádjának kedvenc étele a velős csont volt. Gyermekkoromban ünnepnek számított, ha a levesben volt velőscsont és ez többnyire Apukámnak jutott. Boldogkukta megosztásában találkoztam ezzel a grillezett változattal, amikor megláttam, nyálcsorgatva néztem a rövid viedót a csontban bugyogó velőről és alig vártam, hogy atanyán legyünk, amikor is ezt elkészíthetem. Hát, megtörtént! Ágikám, köszönöm a rengeteg segítséget és útmutatást! :)
A hosszában félbevágott velős csontokat sóztam, borsoztam és megcsorgattam kevés olívaolajjal.
A jó forró grillrácsra tettem velővel lefelé 3-4 percre, majd megforgattam a csontokat és hagytam addig, amíg a velő elkezdett "pöfögni" a csontban. Mielőtt levettem a tűzről, megszórtam friss kakukkfűvel is.
Fokhagymás pirítósra tettem a velőből. és, hát isteni....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése