2016. szeptember 28., szerda

Zöldséges (vadas) csirkemell

Ha hét közben főzök, akkor az azt jelenti, hogy másnap ügyelek. :) Így lesz ez holnap is, ezért valami "gyorsan, finomat" akcióba kezdtem. :) Nem is kell túl messzire menni ötletért, elég szétnézni kedvenc bloggerináim konyhájában. :) Illéskrisz ihletett meg (újfent) ezzel a recepttel. Remélem beseprem vele holnap a velem ügyelők elismeréseit! :)

És itt van Krisztike szó szerinti receptje:
Hozzávalók: 2 db csirkemell filé,  1 db vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1/4 cikk zeller, 1 kisebb paradicsom, 2 db babérlevél, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, kurkuma, 3 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 kanál liszt, 1/2 citrom leve, kevés aprított petrezselyem
Tálaláshoz: tejföl, főtt tészta
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk vagy laposan felcsíkozzuk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát nagyon apróra megvágjuk és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. A hagymához adjuk a húst és néha megforgatva, kissé megpirítjuk, hogy kifehéredjenek a szeletek. Míg sül a hagymás hús, addig a zöldségeket megpucoljuk és káposzta reszelőn lereszeljük, a paradicsomot pedig apróra felvágjuk. Mikor a hús elősült, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, a paradicsomot, a babérleveleket, utána ízesítjük sóval és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. Lefedjük és lassú tűzön készre pároljuk az ételt. Közben a tejfölbe belekeverjük a lisztet, a mustárt, a citrom levét és az aprított petrezselymet és kikeverjük. Ezzel habarjuk be az ételt. Egyet forralunk rajta és máris levesszük a tűzről. Főt tésztával vagy nokedlivel, forrón tálaljuk az ételt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése