Vajda Zsuzsi a Facebook-on sok finom csábító dolgot mutatott be az elmúlt napokban, amiből már én is megcsináltam az előzőekben bemutatott koktélparadicsomot. Most megcsináltam ezt a marinált paprika, koktélparadicsom, sajt kombót tökmagolajba fektetve:
És íme a recept szó szerint:
Hozzávalók: 2 db nagy kápia
paprika, 10-15 dkg sajt, 1 marék olajbogyó (csak az egyikben van) 3 gerezd
fokhagyma, pár db koktélpari, fél citrom leve, 1 chili felkarikázva (ebben
nincs) 1 dl olívaolaj, extraszűz, 1 dl tökmagolaj (én kevesebbet tettem) 1 ek
méz, rozmaring ág, bazsalikom levél
Az olívát felforrósítjuk,
elzárjuk és bele a vékony karikára vágott fokhagymát párperc sercegés után bele
a tökmagolaj, méz chili jól elkeverni és hűteni. A kápiát megsütöttem, lehúztam
a bőrét, csíkokra vágtam a húsát. Az üvegbe rétegesen raktam. Az egyikben nincs
olajbogyó, abban több a koktélpari. Ráönteni az olajat, bele a rozmaringágat és
a bazsalikom levelet. 2 napig min pihenjen, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése