Jó
húsos kolozsvári szalonnát felkockázunk és kiolvasztunk. Karikákra vágott
kolbászt dobunk rá és kicsit összesütjük. Hozzáadunk felkockázott krumplit,
paprikát, paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával,
ételízesítővel, babérlevéllel átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk
és lassú tűzön, fedő alatt megfőzzük. Kb. 1.5 dl tejben elkeverünk 1-2 ek
lisztet, és amikor már megfőtt a leves, ezzel kicsit besűrítjük. Lehúzzuk a
tűzről, belekeverünk 1 ek ecetet és beleengedünk 2-3 egész tojást, egyet-kettőt
keverünk rajta. Visszatesszük a tűzre, de már csak addig hagyjuk ott, amíg a
tojás fehérjén látjuk, hogy kezd összeállni. Aki szereti, erős paprikát kínálhat hozzá. Én most nem adtam hozzá, mert csak én szeretem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése