A recept szó szerint:
Hozzávalók: 5 tojás sárgája, 35
dkg cukor, 20 dkg ráma, 1 cs sütőpor, 35 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 5
tojás fehérje habbá verve, 2 dl tejföl, 1 kg meggy kimagozva, esetleg cukrozott
fahéj, cukor és mandula forgács a tetejének a megszórásához
Az
5 tojás sárgáját, a 35 dkg cukrot és a 20 dkg rámát jól kikeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és
belerakjuk a rámás masszát, valamint a tejfölt és a citrom reszelt héját. Végül
óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját is. Közepes méretű tepsibe
öntjük, és a tetejére rárakjuk a kimagozott meggyet. Nekem még sose sikerült túl sok meggyet tenni
a tetejére, mindig úgy érzem, hogy még mehetett volna rá. Közepesen meleg, kb
180 fokos sütőben a piskótához hasonlóan sütjük, azaz az első 10 percben nem
szabad kinyitni az ajtót. Kb. 30-40 perc kell sütéshez. Próbatűvel megszúrjuk a
közepét, akkor van a kész, ha már a tű teljesen száraz marad. Mandulaforgáccsal és kevés cukorral szórtam meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése