60
dkg lisztből készült, 4 dl tejjel, 2.5 dkg élesztővel, kicsi cukorral, 4 ek
olajjal tésztát dagasztottam. Miután összeállt a tészta, háromba vettem, egyikbe
egy kis tejjel elkavart szamócás pudingport gyúrtam bele, a másikba egy ek
kakaót kavartam el cukorral és tejjel, de csak annyi tejet kell tenni hozzájuk,
amivel épp el lehet kavarni krémesre, a porokat. Miután megkeltek a gombócok, a
fehéret kinyújtottam téglalap alakúra, félretettem. A másik kettőt is
kinyújtottam hosszúkásra, egyikbe rahátot tettem és felcsavartam, a másikba
mazsolát. A két rudat összefontam és a fehérbe göngyöltem. Kivajazott formában hagytam
kelni egy órát. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Miután kihűlt, lecsorgattam
csokival és megszórtam pirított mandulával.
„Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb.”
2014. szeptember 21., vasárnap
Háromszínű kalács raháttal és mazsolával
Csató Anna - egyik nagyon kedves Facebook-os ismerősöm (akitől a rahátot is kaptam) mutatta be tegnap ezt a kalácsot. Hát, nem tudtam várni, azonnal el kellett készítenem. Szerintem gyönyörű! :) Ráadásul nagyon finom is! :)
És itt van Anna szószerinti receptje és néhány fázis fotó:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezek szerint a "rahát" az a színes cukorkaszerű valami a rózsaszínű tésztában. Szép lett a kalácsod és biztos nagyon finom is, csak valami szebb nevet is adhattak volna a "rahát"-nak.
VálaszTörlés