Gyakran vagyok ügyeletes. És mindig egy fejfájás, hogy milyen ételt vigyek magammal. Mindig valami olyasmi kell, amit az ügyelet előtti nap, munka után meg tudok csinálni. Így esett a választásom ma a borsópörköltre. Rettentő finomra sikeredett! :)
És tényleg gyorsan elkészült. 1 nagy fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon megdinszteltem. Beleszórtam egy kockákra vágott zöldpaprikát és egy nagy, szintén kockákra vágott paradicsomot. Picit pároltam együtt őket, majd hozzáadtam 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és egy bő ek pirospaprikát. Felöntöttem 3 dl vízzel. Ekkor szórtam bele 1 kg mirelit zöldborsót. Sóztam, borsoztam, kevés ételízesítőt és 1 dl ketchup-ot is adtam hozzá. Fedő alatt puhára pároltam. Ekkor hozzáadtam 2 pár, karikákra vágott frankfurti virslit. 1 ek lisztet elkevertem egy kis pohár tejföllel, egy kevés pörkölt-lével és ezzel még összefőztem a pörköltet. A végén megszórtam egy jó nagy csokor apróra vágott petrezselyemmel.
Még sosem ettem borsópörköltet, de nagyon jól néz ki, úgyhogy tuti kipróbálom! :)
VálaszTörlés