A tésztához: 18 dkg porcukor, 8
db tojás, 2 kk cukrozatlan kakaópor, 18 dkg dió (darált), 1 ek zsemlemorzsa, 1
cs sütőpor
A mázhoz: 15 dkg vaj, 1 ek
tej, 15 dkg cukor, 3 ek cukrozatlan kakaópor
A
tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig
kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a
sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól
összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt
megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a
sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza. Amíg a tészta hűl,
elkészítjük a mázat. A vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd
hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt,
levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő
segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A
mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki
réteg. Amikor megdermedt (kb.1 óra múlva), a tésztát kockára felvágva tálaljuk.
Tetszetős süti! :)
VálaszTörlés