Hamburgerzsemlét is magam készítettem, pulled-pork szendvics lesz, a lánykámnak pedig Panzanella, vagyis olasz kenyérsaláta.
Majd persze mutatom a kész szendvicset is, most a zsemléket. :) Kolléganőmtől/barátnőmtől .egyszerűség kedvéért Baritól - kaptam a receptet hozzá! :)
Jól kidagasztjuk, majd huzatmentes helyen egy órát kelesztjük. Én be szoktam csukni a tésztát a mikróba, ott egyenletes hőmérsékleten tud kelni.
Amikor megkelt, lemérjük és 9 egyforma darbra osztjuk.
A darabokból gömböket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Hagyjuk duplájára kelni.
Ekkor már bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, az aljába vizet teszünk egy edénybe.
Amikor a zsemlék megkeltek, lekenjünk kevés tejjel elkevert felvert tojással és a tetejét meghintjük szezámmaggal:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése