2021. május 2., vasárnap

Hamburgerzsemle

Jönnek a gyerekeim!!! Juhéééééééééé!
Hamburgerzsemlét is magam készítettem, pulled-pork szendvics lesz, a lánykámnak pedig Panzanella, vagyis olasz kenyérsaláta.
Majd persze mutatom a kész szendvicset is, most a zsemléket. :) Kolléganőmtől/barátnőmtől .egyszerűség kedvéért Baritól - kaptam a receptet hozzá! :)


60 dkg finomlisztet tálba szitálunk, elkeverjük 2 tk sóval. Közepébe mélyedést készítünk, ide morzsolunk 25 g (fél kocka) élesztőt. Rászórunk 4 ek cukrot, ráöntünk 3,5 dl vagy kimérve 350 g langyos tejet és 4 ek olvasztott - de már nem forró vajat. 
Jól kidagasztjuk, majd huzatmentes helyen egy órát kelesztjük. Én be szoktam csukni a tésztát a mikróba, ott egyenletes hőmérsékleten tud kelni.
Amikor megkelt, lemérjük és 9 egyforma darbra osztjuk.
A darabokból gömböket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Hagyjuk duplájára kelni.
Ekkor már bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, az aljába vizet teszünk egy edénybe.
Amikor a zsemlék megkeltek, lekenjünk kevés tejjel elkevert felvert tojással és a tetejét meghintjük szezámmaggal: 


15-20 perc alatt pirosra sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése