2019. február 8., péntek

Tejszínes sárgaborsófőzelék pörkölttel

Megosztó étel, tudom. Én mindig szerettem, még gyerekkoromban is, amikor divat volt utálni :)
A napokban találtam a fotóját és egyből úgy éreztem, hogy meg kell főzni! :)
ITT


Ha valamiért nem lenne olvasható a recept, idemásolom Nektek :)

Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 nagyobb krumpli, 1 leveskocka, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipet bors, 2 dl főzőtejszín (20%-os)
A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és belezúzzuk a fokhagymákat. Legalább 50 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk, mert szeret leragadni. Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve, tehetünk még hozzá, de csak keveset. Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése