2019. február 17., vasárnap

Római csirkemáj

Fiam kifejezetten kérte, hogy készítsek májat. Ebben csak az az érdekes, hogy eddig nem nagyon szerette. Gondolkoztam, hogy mit is csináljak, ami nem rántott-, vagy resztelt máj. És, hogy mitől római? Mert elvileg római tálban kellene készíteni. csakhogy az összes római tálamat leköltöztettem a tanyára, így csirkesütő lábasban készült.


Hozzávalók: 15 dkg szeletelt füstölt szalonna, 8 közepes db burgonya, 50 dkg csirkemáj, 1 ek majoránna, 4 db zöldhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 közepes db gomba, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 ek ételízesítő, őrölt bors, só



A római tálat legalább egy fél órára vízbe áztatjuk. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, úgy, hogy az oldalára is jusson. A krumpli felét rátesszükk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá. A csirkemájat összekeverjük a majoránnával, a fokhagyma tetejére rakjuk. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só. A gombát nagyobb darabokra vágva rászórjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot csíkokra vágva tesszük a tetejére (én kész natúr lecsót használtam). Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.) Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése