A férjemnek csináltam meg ezt az egyszerű, sütés nélküli finomságot. Ő nagyon szereti a gesztenyét, szinte minden formájában :) És végre, először sikerült viszonylag normális kockákat vágnom! :)))
A tésztájához 20 dkg darált kekszet összedolgozunk 50 dkg gesztenyepürével, 10 ml rumaromával, 5 dkg vajjal és 1/2 dl tejjel
A krémhez megfőzünk 6 dl tejben 2 cs vaníliás pudingport. 20 dkg puha vajat habosra keverünk 8 dkg cukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
Tortaforma, vagy tepsi aljába nyomkodjuk a gesztenyés keksz-alapot. Rásimítjuk a vaníliás krémet. Keményre verünk 4 dl növényi tejszínt (igazi tejszínnel is jó persze, de ez szebben megmarad) és azt az egész tetejére simítjuk. Reszelt gesztenyepürével és kakaóporral díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése