2018. július 3., kedd

Sárgadinnyés rizotto

Megint szerelem volt az első látásra! Amikor Fűszermánia Gabi feltette ezt a receptet, szinte kényszert éreztem, hogy minél előbb megcsináljam! :) Hétvégén nagyon finom sárgadinnyét vettem, a provence-i fűszerhez pedig minden megterem a tanyán :)
Hú! Hát tényleg különleges és nagyon finom! :)



Hozzávalók: 1 csésze rizottórizs, ½ sárgadinnye, kb. 1-1,5 dl fehérbor, kb. 1 liter húsleves, 1-2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma, 1 tk vöröshagymakrém, 1 ágacska rozmaring, kakukkfű, oregano, csipetnyi szárított levendula virág (vagy provence-i fűszerkeverék, de levendula legyen benne!), kis darabka vaj, reszelt parmezán




Olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát és a vöröshagymakrémet, majd hozzáadjuk a rizst, áforgatjuk. Felöntjük a fehérborral és kevergetve hagyjuk elfőni a bort. Ezután , folyamatosan kevergetve merőkanalanként adjuk hozzá a forró levest és addig főzzük, míg elfövi mindig a levét. Ilyenkor adjuk hozzá a következő merőkanállal a levest. Nem biztos, hogy kell az egész liter, figyelni kell közben a rizs puhulását.  Beletesszük a rozmaringot és a fűszereket, sózzuk - ha szükséges, és félkészre főzzük. A kis kockákra vágott dinnye felét most adjuk hozzá, készre főzzük. Hogy selymes legyen, a végén beledobunk egy darabka vajat és jó bőven szórunk bele reszelt parmezánt. A már kész rizottó tetejére szórjuk a maradék sárgadinnyekockát és én még megszórtam extra reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése