2018. július 22., vasárnap

Fokhagymakrém házilag

Azt hiszem, évekkel ezelőtt már készítettem fokhagymakrémet és azóta is tervezem az újra készítését. Most tudtam friss fokhagymát beszerezni. És elég sokat, amiből maradt egészben is és elkészült ez a krém is. Nagyon egyszerű és sokkal jobb, mint a tubusos, legalább tudom, hogy mi van benne :)

 
Ledaráltam finomra 40 dkg tisztított fokhagymát. Adtam hozzá 8 dkg sót és 2 csipet citromsavat. A citromsav azért kell bele, hogy ne barnuljon meg, még hónapok múltán is szép fehér maradjon.


Kicsi üvegekbe töltöttem, az üvegek alját a tenyeremmel megütögettem, hogy a levegő menjen ki belőle, amennyire csak lehet. Sötét helyen várják most a sorsukat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése