Hozzávalók: 3 kg színes
koktélparadicsom, 1 púpozott ek só, 2 ek 10%-os borecet, 2 fej fokhagyma, 1 cs
friss, vagy 3 ek szárított bazsalikom, 3 ek zöldfűszer (oregánó, kakukkfű,
majoránna)
A
paradicsomokat szétosztjuk steril üvegekbe. Forraljunk fel 2 l vizet sóval,
ecettel, 8-10 fokhagymagerezddel, zöldfűszerekkel. Telemerjük az üvegeket,
lefedés nélkül 120 fokos sütőbe toljuk 1 órára. lezárjuk a sütőt és az üvegeket
is, hagyjuk a sütőben kihűlni.
Én nem tettem el most 3 kg paradicsomot, kb. 1 kg-ból csináltam. A többi hozzávaló mennyiségén nem változtattam, nekem így lett finom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése