Tényleg könnyű diós habcsók között üdítő citromos vajkrém. A habcsók készítésénél most nem cukorszirupot használtam, hanem meleg cukrot. (Nem karamellt!) És tökéletesen működik.
Hozzávalók: 4 db tojásfehérje, 20 dkg cukor, 1 tk friss citromlé, 3 ek darált dió
A krémhez: 10 dkg vaj, 6-8 dkg
porcukor, 0,5 db citrom leve
A
cukrot előmelegített 130 C fokos sütőben átmelegítem, addig kemény habbá verem
a tojásfehérjéket. Lassan adagolva adom
hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie a habnak, belekeverjük a citromlevet
is. A finomra darált diót kézi habverővel beleforgatom a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis habcsókokat nyomunk habzsák segítségével, kb. 3 cm-re
egymástól. 50 C fokos előmelegített (légkeveréses) sütőbe
toljuk, így szárítjuk őket kb. 40 percet. (Később egy kicsit emeltem a hőfokon, nagyjából 75 fokon sütöttem.) A szárítási idő mindig függ a
habcsókok méretétől és a sütő típusától is.
A krémet közben kikeverjük. Lassan adagoljuk a citromlevet, mert nem biztos, hogy felveszi az összes folyadékot a vaj. Végül összeragasztjuk őket. Érdemes állni hagyni egy napot.
❤
VálaszTörlésJaj ezt el kell készítenem! Annyira finom lehet! Édes bűnbeesés!
VálaszTörlés