Hozzávalók: 5 db tojás, 175 g kristálycukor, 2 cs vaníliás cukor, 175 g finomliszt, 1 cs sütőpor, 100 g eperlekvár, 1 cs instant zselatin, 750 ml habtejszín, 200 ml tojáslikőr, 200 g 70 %-os étcsokoládé, 2 ek porcukor
A
sütőt előmelegítjük felső/alsó sütési mód esetén 175 °C-ra (légkeverésnél 155
°C-ra). A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk.
Lassan hozzáadjuk a cukrot és 1 csomag vanillincukrot, végül óvatosan
hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. A tésztát egy sütőpapírral bélelt és
zsiradékkal kikent kapcsos tortaformába (26 cm) töltjük, és az előmelegített
sütőben körülbelül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Majd kivesszük a
sütőből és rögtön a formából is. A sütőpapírt lehúzzuk a tortalapról, kihűtjük,
végül félbevágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, a felső feléből pedig
nyuszikat szúrunk ki, amelyeket félreteszünk. 600 ml habtejszínt keményre
verünk és hozzáadjuk a második csomag vanillincukrot. Az instant zselatint egy
edényben a tojáslikőrhöz adjuk. Az egészet óvatosan a tejszínhabhoz keverjük.
Az alsó tortalap köré peremet helyezünk, egyenletesen elosztjuk rajta a
tojáslikőrös-tejszínhabos krémet, végül a felső tortalappal zárjuk. A tortát
körülbelül 2 órára hideg helyre tesszük. A csokoládét feldaraboljuk, és 150 ml
habtejszínnel állandó keverés mellett lassan felmelegítjük. A folyékony
csokoládét kissé kihűtjük, és amint sűrűbbé válik az állaga, nyomózsákba
töltjük. A torta tetejét megszórjuk porcukorral, majd a csokoládémasszát a kiszúrt
nyuszi alakú mélyedésekbe töltjük. Ezután a tortáról levesszük a peremet, és a
megmaradt tésztanyuszikkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése