Ez a nagyon finom, különleges medvehagymás étel már előfordult nálunk. És amikor medvehagyma szezon van, azt ki kell használni! :)
50 dkg tehéntúrót csipet sóval és 4 tojás sárgájával az elektromos habverő dagasztófejével morzsásra keverünk. Beleforgatunk 1 nagy csokor apróra vágott medvehagymát, adunk hozzá 10 dkg búzadarát és a 4 tojás fehérjéből vert habot. Összekeverjük és 1 órán keresztül hagyjuk állni.
10 dkg szeletelt bacont száraz serpenyőben ropogósra sütünk Lobogó sós vízben diónyi gombócokat főzünk a tésztából, leszűrjük és a bacon visszamaradt zsírjára szedjük. Én apróra törtem a bacont és megszórtam vele a gombócokat, majd megcsurgattam a medvehagyma mézzel. Ennek hiányában az akácméz is megteszi. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése