2018. április 22., vasárnap

Kínai szezámmagos omlós csirke kukoricás rizzsel

Semmiféle elképzelésem nem volt még tegnap, hogy ma mit is főzzek. Munkanap is volt, ötletem sem nagyon akadt. Aztán este böngésztem a Facebook-ot, amikor ráakadtam Szilvinél, a GasztroAngyal blog szerzőjénél erre a receptre. Szeretjük a kínai konyhát - na jó, csak és kizárólag a mexikói után! - így ez tökéletes választásnak bizonyult. És persze gyors és nagyon-nagyon finom! :)


Bundához: 60-70 dkg csirkemell, 2 db tojás, 12 ek liszt, 2 ek olaj, 6 ek étkezési keményítő, csipet só, 3 kk sütőpor, kb. 0,5 dl víz
Mázhoz: kb. 6 ek ketchup, 1-2 mkk Erős Pista, 7 ek méz, 6 ek szezámmag, 1 mkk ecet

Sütéshez: min. 0,5 L olaj (ez függ a serpenyő méretétől, valamint attól, hogy mennyi húst szeretnénk egyszerre kisütni)


A megtisztított csirkemellet felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet. Ezekből az alapanyagokból sűrű masszát készítünk, majd több adagban beleforgatjuk a húst. A szezámmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. Ezután elkészítjük a mázat is: a ketchupot, Erős Pistát, mézet, ecetet és a szezámmagot elkeverjük. Mindenképpen érdemes kóstolgatni! A lényeg, hogy a picit édes, picit savanykás, picit csípős íz együtt domináljon. A húst bő, forró olajban, serpenyőben aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Ezután rögtön, még forrón beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük és tetszőleges körettel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése