Bundához: 60-70 dkg csirkemell,
2 db tojás, 12 ek liszt, 2 ek olaj, 6 ek étkezési keményítő, csipet só, 3 kk
sütőpor, kb. 0,5 dl víz
Mázhoz: kb. 6 ek ketchup, 1-2
mkk Erős Pista, 7 ek méz, 6 ek szezámmag, 1 mkk ecet
Sütéshez: min. 0,5 L olaj (ez
függ a serpenyő méretétől, valamint attól, hogy mennyi húst szeretnénk
egyszerre kisütni)
A
megtisztított csirkemellet felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat:
lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet. Ezekből az
alapanyagokból sűrű masszát készítünk, majd több adagban beleforgatjuk a húst.
A szezámmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. Ezután elkészítjük a mázat
is: a ketchupot, Erős Pistát, mézet, ecetet és a szezámmagot elkeverjük.
Mindenképpen érdemes kóstolgatni! A lényeg, hogy a picit édes, picit savanykás,
picit csípős íz együtt domináljon. A húst bő, forró olajban, serpenyőben
aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, papírtörlőre tesszük,
hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Ezután rögtön, még
forrón beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük és tetszőleges körettel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése