2017. november 12., vasárnap

Vaníliakrémes diószelet

Húúú, hát ez is valami isteni! :) Tényleg ajánlom kipróbálásra!


A lapokhoz: 200 g tojásfehérje, 90 g cukor, 150 g darált dió, 90 g liszt, 1/2 cs sütőpor, 30 g mazsola, 50 g durvára vágott dió
A krémhez: 200 ml tejszín, 300 ml víz, 1 cs vaníliás pudingpor, 80 g cukor, 30 g vaj, 600 ml habtejszín, fél vaníliarúd magjai, rum ízlés szerint, 15 g zselatin, vagy 6 lap lapzselatin, 100 ml víz


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírt terítünk a sütő tepsijébe és ráteszünk egy 30x40 cm-re állított sütőkeretet. A mazsolát felfőzzük, jól lecsepegtetjük. A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verjük, beleforgatjuk a darált diós, sütőporos lisztet, majd elkenjük a sütőkeretben. Megszórjuk durvára vágott dióval és a mazsolával. Kb. 15 perc alatt megsütjük. 200 ml tejszínből, vízből és a pudingporból krémet főzünk, még forrón belekeverjük a cukrot és a vajat. folpackkal letakarjuk, amíg hűl, így nem bőrösödik. A megsült lapot kettévágjuk, az egyik felét visszatesszük a méretáre állított 20x30 cm-es keretbe. A zselatint hideg vízbe áztattam. A jól behűtött habtejszínt keményre verjük. A kihűlt vaníliás krémbe belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait, beleforgatjuk a tejszínhabot, rummal ízesítjük, majd hozzákeverjük a felolvasztott zselatint. A krémet a keretben lévő lapra kenjük és befedjük a másik lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap körbevágjuk, kiszedjük a keretből, kockákra vágva, enyhén megporcukrozva kínáljuk. Forrás: áfonya mámora blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése