Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 30
dkg előfőzött kékkagyló hús, fokhagyma, só, bors, illatos fehérbor,
petrezselyem, chilis olívaolaj
A
tésztát sós vízben al dentére főztem, közben olívaolajon megfuttattam 1 nagy
gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát. A kagylót csak át kellett melegíteni,
ezért az beleforgattam az olajba és fel is öntöttem a fehérborral. Fűszereztem,
egyet rottyant és el is zártam. További főzést már nem, de egy kevés keményítős
tésztavizet még igényelt, ezért azzal még átforraltam néhány percig. Végül a
durvára aprított petrezselyemmel is megszórtam. A tésztát leszűrtem, olívaolajjal
meglocsoltam, tányérba tettem, végül a tetejére halmoztam a kagylós ragut.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése