Hozzávalók: 50 dkg hosszú szemű
rizs, 4 gerezd fokhagyma, 6 ek fehérborecet, 11 ek olaj, 3 dl joghurt, 2 dl
majonéz, 2 ek citromlé, 6 tojás, 1-1 piros, zöld és sárga kaliforniai paprika,
½ kígyóuborka, 2 kis doboz sós tonhalkonzerv, 5 dkg fekete olajbogyó, ½ cs
snidling, só, bors
A díszítéshez: citrom és bazsalikom
Sós
vízben a rizst kb. 15 perc alatt megpároljuk. A fokhagymából 3 gerezdet
összezúzunk, az ecettel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Cseppenként
beledolgozunk 10 ek olajat, majd a joghurttal, a majonézzel és a citromlével
elvegyítjük. Sóval, borssal ízesítjük, végül a rizzsel összekeverjük. A
tojásokat 10 percig főzzük, megtisztítjuk és rövid pihentetés után felaprítjuk.
A paprikát és az uborkát apróra daraboljuk. A tonhalat és az olajbogyót
külön-külön lecsöpögtetjük. A hozzávalókat összekeverjük és legalább 1 órát
érleljük. Fogyasztás előtt a maradék fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a
maradék olajban aranybarnára sütjük, és az aprított snidlinggel együtt a
salátára szórjuk. Citromszeletekkel és bazsalikommal díszítjük.
Azt elhiszem, hogy a legjobb, szeretettel, örömmel készült. Ismerem ez az érzést és tudom milyen jó.
VálaszTörlés