2016. november 6., vasárnap

Krémes-diós csoda

Vendégeim jönnek ma délután. Sógornőm és férje jönnek Szegedről és persze szerettem volna őket valami finommal megkínálni. .) Többnyire csak a Facebook-on és itt a blogban tanúi annak, hogy miket szoktam készíteni. Remélem, ez a finom sütemény valóban elnyeri tetszésüket! :) Nem véletlenül hívják csodának, valóban az! :)

Tészta: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 5 dkg liszt, 1 sütőpor
Krém: 6 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 cs tejszín ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 2 ek kakaópor
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a darált diót és összeforgatjuk az egészet a tojás habbal. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve, a papírral együtt hagyjuk kihűlni. A pudingokat a tojássárgájával és az apránként adagolt tejjel simára keverjük, majd feltesszük főzni. Folyton kevergessük, nehogy a tojás kicsapódjon és ne főzzük túl keményre! Hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kihabosítjuk - én adtam hozzá fél dl rumot is, majd a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk. Elfelezzük a krémet, felébe keverjük a kakaóport. A kihűlt piskótát két lapba vágjuk. Alsó felére kenjük a világis színű krémet, befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a kakaós krémmel. Tetejét darált dióval szórjuk meg és éjszakára hűtőbe tesszük. Kockákra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése