Ezt a süteményt már többször megmutattam. Nálunk nagy kedvenc és idáig bárki elkészítette, szintén kedvenccé vált. Erzsike a férjem nagyszerű titkárnője volt az OTSH-ban. Ő sütötte ezt a süteményt a férjemnek, amiből rendszerint nem sokat hagytam neki. :) A tésztáját kicsit macerás megsütni, de megéri a kínlódás, mert nagyon-nagyon finom! :)
A tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 5 dkg vaj, 1/2 cs sütőpor, 1/2 cs szalalkáli
Ez egy elég lágy tészta lesz, lehet kicsit segíteni neki plusz kevés liszt hozzáadásával. 3 lapot sütünk belőle. Én sütőpapírra nyújtom, úgy egyszerűbb.
Töltelék: 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, reszelt citromhéj, 2 cs vaníliás cukor
Ezt nagyon habosra kikeverjük és megtöltjük a lapokat. Egy éjszakára konyharuhával letakarva hagyjuk pihenni, reggelre megpuhul és szépen kockázható. Tetejét porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése