Hogy milyen is a tökéletes kandírozott narancshéj? Hát, egyszerűen ilyen! :) Sokféleképp készítettem már, de bizton merem állítani, eddig az a legfinomabb! :)
12 narancsot jól lesikáltam, majd megpucoltam. A héjakról egy éles késsel szinte teljesen lefejtettem a fehér belsejét. Kb. 40 dkg narancshéjam lett így. A héjakat felvagdostam, háromszögekre, vagy épp hosszúkás rudacskákra. Vizet forraltam, amikor már forrt, a narancshéjakat beledobtam 4 percre. Leszűrtem és jeges vízbe tettem őket. 1 kg cukrot felfőztem 2 liter vízzel, ebbe tettem az ismételten leszűrt narancshéjakat. Innentől kevergetve főztem, amíg szép átlátszóak lettek a héjak. Ekkor szűrőkanállal kiszedtem őket. Zsírpapírra állítottam a süteményrácsot, azon teregettem szét a héjakat. Megforgattam mindet kristálycukorban és egy napig hagytam így száradni. Másnap megolvasztottam 10 dkg étcsokoládét egy pici olajjal és a narancshéjak végeit belemártottam. Mikor teljesen megszilárdul, el lehet őket csomagolni. Vigyázat! Gyorsan fogy! :)
Éppen ilyen receptet kerestem! Jövő héten megpróbálom. Játékra hívlak. Szakácsmustra. itt a helyed!
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html
Még csak annyit, hogy kb hány dkg lett?
VálaszTörlésAndi, csodásak a receptjeid, ismételten gratulálok! Sok puszi R. Éva
VálaszTörlés