2016. október 24., hétfő

Nagyon gazdagon rakott tarja

És igen! Holnap újra ügyeletes leszek! :)  Előző nap mindig olyasmit akarok főzni, amit viszonylag gyorsan el tudok készíteni és ami reményeim szerint jól lakat mindenkit, aki velem ügyel. Szakter Jutkánál találtam meg a receptet.

Hozzávalók: 1 kg tarja, 1 kg krumpli, 3 kanál zsír (én többet használtam), só, bors, 10 dkg pulykamell-sonka, 10 dkg főtt füstölt tarja, 5 nagy fej vöröshagyma, 2-3 ek liszt, 15 dkg edami sajt
A krumplit héjába megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A húst felszeleteljük, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és lerakjuk egy kerámia edénybe őket. Tetejükre teszünk 2 ek zsírt és betoljuk az előmelegített sütőbe. Pirosra sütjük, közben forgatjuk. A hagymákat karikákra vágjuk, a karikákat gyűrűkre szedjük és liszttel megszórjuk. Zsíron  megpirítjuk. A kétféle felvágottat vékony csíkokra vágjuk. Ha a hús megsült, kiszedjük a tálból, helyükre beleszórjuk a felkarikázott krumplit, picit megsózzuk, átforgatjuk. A tetejére visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk a kétféle felvágott csíkokkal, a tetejére pakoljuk a pirított hagymát, majd betakarjuk reszelt sajttal, Visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük

Hogy aztán holnap hol szerzek hozzá valami savanyúságot... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése